Er du din egen største kritiker?

Er du aldrig (eller sjældent) tilfreds med det, du præsterer? For du ved jo, at du kunne have gjort det bedre? Så læs med videre, for i indlægget her får du to ting: Svaret på, hvorfor du kan have så svært ved at føle, at det, du gør, er godt nok – selvom andre synes du gør det rigtigt godt. En effektiv metode til at tage presset af dine skuldre, så du kan føle dig mere tilfreds med dig selv og dine præstationer.

Sådan får du din bedste sommerferie i årevis

Forestil dig det her: Du møder på jobbet den første dag efter ferien. Du bliver mødt af dine solbrune kolleger, der fortæller om deres skønne sommerferier. Og hvordan har din så været? Scenarie 1: Tak, jeg har også haft en dejlig ferie, siger du og smiler. Du mærker, at det er rigtigt. Når du tænker tilbage på ferien er der ro og glæde inden i dig. Fordi du ved, du har nået det, der var vigtigst for dig.

Sommerferieklar eller sommerferiepresset?

Vi er i begyndelsen af juni, og inden længe er det sommerferietid. Juhu! Bare nogle få uger på jobbet endnu, hvor du stille og roligt får rundet opgaverne af, og så skal der rigtigt hygges og slappes af. Lange dage med tid til at lave lige det, du har lyst til og hvor der ikke er forventninger eller krav til dig. Ahhh… Eller… Måske er det ikke helt sådan, dit sommerferiescenarie ser ud?

Det her er faktisk lidt pinligt... eller er det?

I mere end en måned, har jeg prøvet at skrive et nyhedsbrev... Jeg ville fortælle om, hvordan man kan blive mere tilfreds med sine egne præstationer, i stedet for altid at tænke på, hvad man kunne have gjort anderledes eller bedre. Jeg ser det hos stort set alle de dygtige og kompetente kvinder, jeg hjælper til hverdag. At de virkelig gør det godt i deres job, men de har svært ved selv at se det.

Hvorfor er det så svært at finde balancen?

Jeg ledte i mange år efter den sunde fordeling mellem arbejde og fritid, som ville få mig til at føle balance i mit liv. Jeg prøvede i smug prøvet af aflæse dem, der tilsyneladende havde fundet den. Balancen. Det var som om, de hvilede mere i sig selv. Men jeg kunne ikke regne ud, hvordan jeg selv skulle finde den. Uanset om jeg arbejdede 37 eller 29 timer, dukkede den ikke op.

Frygten for at blive afsløret som inkompetent

For et stykke tiden siden sad jeg og spiste aftensmad med min mand. Vi kom til at snakke om det her med at være dygtig til sit arbejde, men alligevel gå rundt med en evig frygt for at blive afsløret som inkompetent. Det, der på engelsk kaldes Impostor-phenomenon, men som ikke har en velklingende dansk oversættelse. Kort fortalt handler det om, at man er bange for, at andre skal opdage, hvor lidt man egentlig kan og ved – til trods for at man rent faktisk er dygtig og har succes på sit job.